KONTAKT
  • 25-års erfaring som gartner i Virum
  • ingen ventetid, arbejder hurtigt
  • der er BILLIGERE end mange tror
  • høj kundetilfredshed, flere faste kunder
  • fokus på kvalitet, ansvar og fleksibilitet
  • overholder altid aftaler
gartner Virum

 

Vi bor på Engbakken 66, 2830 Virum

Ring eller sms: 22 35 70 49


 

 

VINTERBESKÆRING af BUSKE og TRÆER


Om vinteren trænger flere træer og buske til en mindre beskæring, så de kan forny sig og blive ved med at være flotte og blomstrende. Når vi snakker frugt, give de også større og bedre udbytte. Beskæring behøver ikke være nogen videnskab, med et par simple tips og tricks fra din gartner i Virum kan man komme meget langt.


Før Virum Gartner starter med at beskære, er det vigtigt, at vi vasker eller spritter vores redskaber af, sådan så risikoen for spredning af svampesygdomme mindskes.


Gartner Virum spritter også af imellem beskæring på hvert træ. 

 Skarpe redskaber er et must for Virum gartner, både fordi de er langt behageligere at arbejde med og fordi de ikke flosser træets bark. 


BESKÆRING AF TRÆER:


Når vi snakker træer, er der tre tips, gartnervirum.dk anbefaler og følger:

Døde grene bør findes og fjernes, da de reelt set ikke længere har en nytteværdi for træet.


Krydsende grene fjernes: Gartner i Virum gør det altid, da disse grene skygger typisk for hinanden og gnubber sig sammen, så barken beskadiges og giver et lidt rodet udtryk. 


Derfor kan gartner i Virum fjerne dem ved at klippe og save dem over ved grenkraven med et lige snit (hvis kraven bliver klippet væk, kan træet ikke længere lukke såret sammen igen, hvilket vil udsætte træet for svampesmitte). Se på gatrnervirum.dk billeder, hvor gartner i Virum mener man skal fjerne grenen.


Sidst kan Gartner i Virum tynde ud, så dine træer får en luftigere krone. Herved kommer der lys til alle grene og ikke blot de yderste grene.


TRÆER DU SKAL UNDGÅ AT VINTERBESKÆRE:

• Medlemmer af stenfrugtfamilien (Prunus) - disse er kendetegnet ved, at de har en sten i frugten eksempelvis kirsebær, blommer osv.
• Valnød og ægte tulipantræ (Liriodendron tulipifera) - disse træer er såkaldte ”blødere”, hvilket betyder at de tager lang tid om at hele og derved kan blive angrebet af svamp i en længere periode.  Derfor bør disse træer, efter #gartnervirum anbefaling,  beskæres om sommeren, mest optimalt i august/september, hvor luftfugtigheden er lavest.


BESKÆRING AF BUSKE:


Når gartner i Virum snakker buske, er det overordnet set bedst - efter Virum gartners mening og 25-års erfaring - at fjerne hver tredje gren hvert tredje år, indtil busken efter det tredje år har fornyet sig helt.


Virum gartner klipper simpelthen grenene professionelt i en 10 centimeters højde, hvorpå Virum gartner dette år tager hver tredje gren – året efter igen 1/3 del, og det samme det sidste år. Resultatet er, at busken fornyer sig og har en bladfuld og sund vækst fra bund til top.


Denne metode gør, at din Gartner i Virum ikke efterlader busken helt bar på én gang, men kun tager lidt af gangen.


 De røde grene skal fjernes, således at busken fornyer sig og får en sund vækst fra bund til top.


Husk at har du spørgsmål, eller en plante som ikke falder ind under disse kategorier, er du altid velkommen til at skrive en SMS eller ringe til Gartner i Virum på tlf. 22 35 70 49


Vi kan også komme et smut forbi dig og vores to erfarne gartnere fra Gartner Virum eller  gartnervirum.dk står klar til at rådgive dig.